OPDEM

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (OPDEM), İstanbul Okan Üniversitesi öğrencilerine (lisans, yüksek lisans, meslek yüksek okulu öğrencileri) psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti sağlayan birimdir.

Amacımız

  • Duygusal, zihinsel veya davranışsal alanlarda zorlandığınız konuların üstesinden gelebilmenizi sağlayacak baş etme becerilerini kazandırmak,
  • Günlük ve akademik hayatınızda, arkadaşlık ve özel ilişkilerinizde engel oluşturabilecek konularda yardımcı olmak ve bu konulara yönelik önleyici çalışmalar yapmaktır.

OPDEM’de görüşmeler gizlilik ve tarafsızlık ilkeleri göz önünde tutularak yapılır.

  • Gizlilik ilkesine göre; yapılan tüm görüşmeler gizli tutulur. Kişinin bilgisi dışında ve onayı alınmadan danışanın bilgileri hiçbir kişi, birim ya da kurumla paylaşılamaz.
  • Tarafsızlık ilkesine göre ise OPDEM’e başvuran adaylar hiçbir fark (cinsiyet, sosyal sınıf, din, ırk, etnik kimlik v.b) gözetilmeksizin OPDEM hizmetlerinden yararlanırlar.

OPDEM Hizmetleri

Bireysel Görüşmeler: Bireysel görüşmeler Uzman Psikologla bire bir olarak yapılır. Görüşmeler 45-50 dakika sürer. Görüşme sıklığına uzmanla birlikte ortak karar verilir. Bu görüşmelerde size sıkıntı verdiğini düşündüğünüz sorunları objektif bakış açısıyla değerlendirme, sorunlarınızla ilgili alternatif çözüm yolları üretebilme becerilerini kazandırma, bireysel gelişiminiz önündeki engelleri aşmanıza yardımcı olma amaçlanır.

Grup Çalışmaları: Benzer sıkıntıları yaşayan öğrencilerin bir uzman psikolog rehberliğinde bir araya gelerek yaşadıklarını güvenli bir ortamda paylaşmalarına, sıkıntılarıyla baş etmeye yönelik becerilerinin arttırılmasına ve kişisel gelişime olanak sağlayan çalışmalardır. 5-7 kişiden oluşan grupların haftada 1 kez 1,5 saatlik oturumlarda bir araya gelerek sürdürdüğü 6-8 haftalık grup çalışmaları veya yarım günlük yaşantısal grup uygulamaları yapılabilmektedir.

Seminer-Söyleşiler: Öğrencilerin çeşitli konularda bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda planlanan seminer ve söyleşiler düzenlenmektedir.

Broşürler: Çeşitli konularda öğrencileri bilgilendirmek ve yapılabilecekler konusunda yol göstermek amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıdaki konularda hazırlanmış olan broşürleri Psikolojik Danışmanlık Biriminden ya da web sitesinden elde edebilirsiniz.

  • Etkin Zaman Kullanımı
  • Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma
  • Etkili İletişim

Bize Kimler Başvurabilir?

  • Ne kadar çalışsa da başarılı olamadığına inananlar
  • Kendini daha iyi tanımak isteyenler
  • Üzüntü ve çökkünlük yaşayanlar
  • Stres ve kaygı ile baş etmek isteyenler
  • Öncelikle psikolojik destek ve danışmaya ihtiyaç duyduğunu hissedenler.
  • Utangaçlıktan kurtulmak isteyenler
  • Zamanı etkili kullanamamaktan ve yapacaklarını ertelemekten şikayetçi olanlar
  • Eskisine göre yaşam kalitesinin düştüğüne inananlar
  • Hayatında bir şeylerin ters gittiğini düşünenler
  • Gündelik hayatın her zamankinden daha zor geldiğini düşünenler
  • Duygu ve düşüncelerin daha etkili (daha iyi) ifade etmek isteyenler
  • Aile ve arkadaşlarla olan ilişkilerini düzeltmek isteyenler
  • Kimseyle paylaşamayacağı duygu ve düşünceleri olduğunu düşünen ancak bunları güvenli bir ortamda paylaşmaya da ihtiyaç duyanlar

Bize Nasıl Başvurabilirsiniz?

Merkezimiz hafta içi her gün saat 09:00 - 17:30 arası hizmet vermektedir. Web sitemizde bulunan Başvuru Formu’nu bilgisayarınıza indirip doldurarak e-posta aracılığıyla bize ulaştırmanız halinde size randevu tarihiniz ile ilgili geri dönüş yapılacaktır. Başvurularda her türlü kimlik bilgisi gizli tutulmaktadır.

Merkezin Yeri

Tuzla Kampüsü: Okan Yaşam Merkezi 2. Kat (Yaşam Merkezi’nden Spor Salonu’na giden koridordaki merdivenler kullanılarak 2. kata çıkılmaktadır)
Telefon: Tuzla Kampüsü: 0 (216) 677 16 30 Dahili: 1308 ya da 1177

opdem@okan.edu.tr

Evet, tüm Okan Üniversitesi öğrencileri (Lisans, Yüksek Lisans, Meslek Yüksek Okul öğrencileri) OPDEM hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir.

Zaman zaman her birey kendini stresli, kaygılı, mutsuz, karşılaştığı problemleri çözemeyecek kadar çaresiz hissedebilir. Böyle durumlarda yardım aramak çok doğaldır. Psikolojik danışma merkezine başvurarak yardım aramak o kişinin zayıf olduğunu, hasta olduğunu göstermez. Aksine sıkıntılarının farkında olmak ve bu sıkıntılarla yüzleşmek için kendini hazır hissetmek güçlülüğün göstergesidir.

Zaman zaman herkesin kendini kötü hissettiği dönemler olur. Ancak içinde bulunduğunuz olumsuz durumunuzun, aklınızı çok fazla meşgul ettiğini, hayatınızı olumsuz yönde etkilediğini, sizin için engel oluşturduğunu düşünüyor ve bu durumlarla baş etme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız merkezimize başvurabilirsiniz.

OPDEM’e başvurmak ve devam etmek kişinin kendi seçimidir. Ancak gelip gelmeme ile ilgili herhangi bir kararsızlık yaşıyorsanız, sadece bunu konuşmak için bile OPDEM’den bir randevu alabilirsiniz.

OPDEM’deki görüşmelere ne kadar devam edeceğiniz, sizin yardım almak istediğiniz konuya ve sizin hayatınızdaki önceliklere bağlı olarak uzman psikologla karşılıklı olarak karar vereceğiniz bir konudur. Görüşmeler 1-2 seans görüşme sonunda sonlandırılabileceği gibi 1-2 yıl sürecek uzun dönemli seanslar şeklinde de planlanabilir.